Annons
Växjö

Regionen slutar bemanna nattväxeln

Växjö • Publicerad 15 februari 2024
Region Kronoberg.
Region Kronoberg.Foto: Elvedin Basic

Region Kronoberg slutar att bemanna nattväxeln och ersätter det med en knappvalsmeny mellan klockan 21 och 07. I stället för att få prata med supportadministratörer som manuellt kopplar vidare samtalen till rätt instans ska nu personerna som ringer nattetid göra ett knappval för att komma rätt.

I snitt kommer det 15 samtal per natt, varav en del består av frågor om sjukvårdsrådgivning eller att man söker en inneliggande anhörig. Under dagtid är det i snitt 700 inkommande samtal.

Annons

– Det är inte så många som ringer till oss på natten så underlaget för att ha en bemannad växel på natten är inte tillräckligt stort. Vi vill såklart lägga våra resurser där de behövs som bäst, och det är inte att bemanna nattväxeln, säger servicedirektören Katarina Andersson.

Om man behöver råd om vård ska man vända sig till 1177.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons