Annons
Växjö

Regionen vill anställa fler med funktionsnedsättning - ny roll har skapats

Växjö • Publicerad 3 februari 2023
Region Kronoberg.
Region Kronoberg.Foto: JOHAN CHRISTENSEN, SMÅLANDSPOSTEN

Regionen skriver på sin hemsida att som en av länets största arbetsgivare så måste man ta sitt samhällsansvar och se till alla människors lika rättigheter och möjligheter vid anställningar. Som en del i det arbetet gör man nu en satsning för att anställa fler personer med funktionsnedsättningar.

Anna Hartelius Nilsson har anställts till en nyskapad hr-tjänst och ska arbeta för att uppnå det nya målet. Hon har sedan tidigare erfarenhet från Arbetsförmedlingen. Där jobbade hon med ett program för personer med funktionsnedsättning i behov av extra stöd ut i arbetslivet.

Annons

– Jag blev varm när jag läste rekryteringsannonsen och förstod tanken med uppdraget, vilket är inkluderande samtidigt som det är utmanande. Att få vara med och bygga upp en struktur från grunden, där mina tidigare erfarenheter kan användas och skapa det inifrån en organisation istället för att intresset kommer utifrån, säger Anna Hartelius Nilsson på regionens hemsida.

Det kommer även att satsas pengar för att göra det lättare för olika verksamheter att anställa personer som är i behov av extra stöd i arbetslivet. Man kommer som arbetsgivare kunna få tillgång till centrala budgetmedel under det första anställningsåret, för att sedan ta över kostnaderna själva.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons