Annons
Växjö

Regionens forskningschef blir professor

Växjö • Publicerad 10 december 2022
Carina Elmqvist.
Carina Elmqvist.Foto: Sally Cloodt

Sedan 2020 är Carina Elmqvist varit forskningschef vid Region Kronoberg. Nu har universitetsstyrelsen godkänt att hon ska adjungeras som professor vid Linnéuniversitetet.

– Det ger mig större legitimitet och möjlighet att kunna inspirera och integrera forskning i verksamheten, säger Carina Elmqvist, som har gått från undersköterska till professor.

Annons

Hon har i många år varit universitetslektor vid LNU, programansvarig för specialistutbildningar inom både ambulans, akutmottagning, operation, anestesi och intensivvård, och har även undervisat på polisutbildningen.

Professorstiteln ger bland annat möjlighet att driva forskning inom akut vård framåt där målet är att vara klinisk professor med viss del av arbetstiden förlagd till akutkliniken.

– På min kliniktid kan jag handleda regionfinansierade doktorander och utveckla klinisk forskning i samverkan med Kliniska prövningsenheten och Hälsobiblioteket. Som vetenskaplig ledare för Centrum för Interprofessionell Samverkan och sambruk inom Akut vård (CISA) ökar också möjligheten till samverkan mellan olika enheter som följer patientens väg genom den akuta vården, säger Carina Elmqvist.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons