Annons
Växjö

Regionerna och Linnéuniversitetet i samverkan: ”Väldigt viktig för oss”

Växjö • Publicerad 3 december 2022
Ingeborg Eriksson, regiondirektör i Kalmar län, Linnéuniversitetets rektor Peter Aronsson och Kronobergs regiondirektör Martin Myrskog.
Ingeborg Eriksson, regiondirektör i Kalmar län, Linnéuniversitetets rektor Peter Aronsson och Kronobergs regiondirektör Martin Myrskog.Foto: Johannes Rydström, Linnéuniversitetet

Förra veckan skrev ett nytt samverkansavtal mellan Linnéuniversitetet, Region Kalmar och Region Kronoberg som fokuserar på att främja utveckling och skapa öppenhet för att stärka länen och göra dem än mer attraktiva och konkurrenskraftiga.

Avtalet utgår från de tre huvudområdena utbildningssamverkan, forskningssamverkan och samhällsnytta.

Annons

– Linnéregionen stärks genom samarbete över gränserna. Utvecklingen blir starkare och vi blir mer attraktiva för studenter och anställda, medborgare och besökare. För Linnéuniversitetet är samarbetet också ett sätt att nå ut med kunskap och innovation, därmed sätta kunskap i rörelse för en hållbar samhällsutveckling, säger rektor Peter Aronsson.

Det finns också fyra utpekade målområden och avtalen ska främja hållbar samhällsutveckling, god hälsa och livskvalitet, stärka länens innovationskraft och entreprenörskap, samt göra Kalmar och Kronoberg till konkurrenskraftiga och attraktiva län.

– Vi har haft mycket samverkan med Linnéuniversitetet under många år inom allt från projekt och satsningar till utbildningssamverkan. Samverkan med universitetet i länet är väldigt viktig för oss som organisation och för länets hållbara utveckling, säger Kronobergs regiondirektör Martin Myrskog.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons