Annons
Växjö

Regionpolitiker fick hotbrev med knivbild: ”Obehagligt”

Växjö • Publicerad 9 februari 2023
Mikael Johansson (M), regionsstyrelsens ordförande.
Mikael Johansson (M), regionsstyrelsens ordförande.Foto: Elvedin Basic

Regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M) fick i veckan ett hotbrev adresserat till honom på regionens kontor i Växjö. Brevet ska enligt polisanmälan ha innehållit en bild på en kniv. Mikael Johansson tolkar innehållet i brevet som ett hot riktat till honom i rollen som regionpolitiker.

– Oftast händer det ingenting efter ett sådant här hot, men ibland gör det faktiskt det. Det är väl det som är obehagligt – att man inte vet, säger Mikael Johansson (M) till P4 Kronoberg som var först med att rapportera om hotbrevet.

Under onsdagens regionfullmäktige fanns vakter på plats och såväl regionens säkerhetsenhet som Moderaterna är inkopplade. Mikael Johansson ska enligt P4 Kronoberg också ha fått förhållningsregler från polisen om hur han ska bete sig.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons