Annons
Växjö

Regionteatern får ny konstnärlig ledare

Växjö • Publicerad 2 maj 2023
Eli Frankel, konstnärlig ledare Regionteatern Blekinge Kronoberg
Eli Frankel, konstnärlig ledare Regionteatern Blekinge KronobergFoto: Pressbild

Regionteatern i Blekinge Kronoberg har utsett en ny konstnärlig ledare. Valet föll på Eli Frankel. Frankel har en bakgrund inom skådespeleri, musik och dramaturgi. Han har bland annat arbetat på olika teaterinstitutioner och som frilansare i Sverige, Danmark och Tyskland.

– Det känns fantastiskt kul att få förtroendet att bli konstnärlig ledare för Regionteatern Blekinge Kronoberg. Jag ser fram emot att få erbjuda nyskapande scenkonst och konstnärlig förnyelse på en plats där kulturen verkligen lever. Jag vill tillsammans med hela Regionteatern vara i dialog med människorna som idag växer upp och lever i Blekinge och Kronoberg. Det var där allt började för mig, säger Eli Frankel i ett pressmeddelande.

Annons

Tanken är att Frankel ska fokusera på scenkonst för barn och unga. Ambitionen är också att stärka relationen till publiken.

– Vi är mycket glada över att ha funnit rätt person för rollen som konstnärlig ledare. Eli Frankels erfarenhet och vision kommer att bidra till att vidareutveckla verksamheten på ett ännu bredare plan," säger Niklas Borefors, VD för Regionteatern Blekinge Kronoberg.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons