Annons
Växjö

Regiontoppen lämnar med omedelbar verkan

Växjö • Publicerad 9 maj 2023
Roger O Nilsson har varit hälso- och sjukvårdsdirektör i nästan två år.
Roger O Nilsson har varit hälso- och sjukvårdsdirektör i nästan två år.Foto: Urban Nilsson

Region Kronobergs hälso- och sjukvårdsdirektör Roger O Nilsson lämnar sin tjänst efter överenskommelse med den politiska ledningen och regiondirektören.

I juni 2021 tillträdde Roger O Nilsson som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg. Men nu lämnar han sin tjänst med omedelbar veckan med anledningen är att han och de styrande politikerna har olika syn på hur hälso- och sjukvården i Region Kronoberg ska ledas och styras.

Annons

– Roger O Nilsson har gjort mycket bra för hälso- och sjukvården i Region Kronoberg, till exempel när det gäller tillgängligheten och att lägga grunden i omställningsarbetet. Men det saknas tyvärr en gemensam syn på ledning och styrning, och samsyn är något som är nödvändigt – inte minst med tanke på de utmaningar vi står inför när det gäller till exempel kompetensförsörjning och omställning till nära vård, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M).

Roger O Nilssons arbetsuppgifter kommer under en övergångsperiod att fördelas till flera olika personer och funktioner.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons