Annons
Växjö

Regiontoppen lämnar sina uppdrag

Växjö • Publicerad 4 mars 2024
Mikael Johansson lämnar regionpolitiken meddelade han under en presskonferens tillsammans med Moderaterna i Kronobergs förbundsordförande Oliver Rosengren (M).
Mikael Johansson lämnar regionpolitiken meddelade han under en presskonferens tillsammans med Moderaterna i Kronobergs förbundsordförande Oliver Rosengren (M).Foto: Lars-Göran Rydqvist

Efter fem år som regionstyrelsens ordförande har Mikael Johansson (M) beslutat sig för att lämna sina regionuppdrag.

– Region Kronoberg och Moderaterna förtjänar att ha en ledare som har drivet, orken och modet att driva regionen framåt, som brinner för det och har den energin. Jag har inte det längre. Nu är det dags för mig att lämna över till någon som orkar ta detta vidare, sa han under presskonferensen i fredags.

Han har lämnat in sin avsägelse och den 10 april lämnar han sina uppdrag i Region Kronoberg. Mikael Johansson har fått ta emot hat och hot för sin roll som politiker och det är en av anledningarna till att han nu lämnar uppdragen.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons