Annons
Växjö

Rekordår för hembatterier - ökning med mångmiljonbelopp

Växjö • Publicerad 17 juni 2023
Hembatteri.
Hembatteri.Foto: Svensk Solenergi

I svallvågorna av den solcellsboom som vi har sett i såväl Kronoberg som hela Sverige så har Kronobergarna nu fått upp ögonen för hembatterier.

Under 2022 investerade Kronobergarna 15,5 miljoner kronor i hembatterier. Detta att jämföra med 2,6 miljoner året innan. En ökning med 12,9 miljoner kronor eller 463 procent.

Annons

– Vi har gått från en snabb solcellsutbyggnad till en rekordsnabb batteriutbyggnad. Även om det är från låga nivåer är det väldigt roligt att se, säger Anna Werner, vd på branschföreningen Svensk Solenergi i ett pressmeddelande.

Dessa siffror gör att Kronoberg hamnar långt över rikssnittet vad gäller hembatterier. I snitt la svensken 89 kronor per person på produkten, i Kronoberg är motsvarande siffra 648 kronor per person.

Tanken med hembatteriet är att kunna lagra den el som man producerar med sina solceller, så att den kan användas även under dygnets mörka timmar.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons