Annons
Växjö

Rekordkvartal för Södra: ”Ett starkt resultat”

Växjö • Publicerad 3 augusti 2022
Lotta Lyrå, vd på Södra.
Lotta Lyrå, vd på Södra.Foto: Södra

Södra med huvudkontor i Växjö redovisar ett mycket starkt resultat för det andra kvartalet i år. Det har funnits en stor efterfrågan på koncernens produkter och industrierna har producerat höga volymer.

Koncernens nettoomsättning uppgick under kvartalet till nästan nio miljarder kronor vilket är en ökning med 23 procent jämfört med samma period föregående år. Rörelseresultatet var 2,3 miljarder kronor vilket är det hittills högsta kvartalsresultatet för Södra.

Annons

– Resultatet är glädjande för oss och Södras 52 000 medlemmar. Priserna på våra huvudprodukter har varit på goda nivåer under längre tid och våra industrier har producerat stora volymer. Tillsammans med goda insatser från Södras medlemmar och medarbetare har det lett till ett starkt resultat under andra kvartalet 2022, säger Lotta Lyrå, vd och koncernchef.

Samtidigt har osäkerheten kring marknadsutvecklingen ökat på grund av den negativa konjunkturutvecklingen och den globala turbulensen. Det kan påverka Södras huvudprodukter framöver och koncernen har sett en minskad efterfrågan i Europas konsumentnära bygghandel.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons