Annons
Växjö

Rekordmånga driver UF-företag i Kronoberg

Att driva UF-företag på gymnasiet blir allt mer populärt. Det här läsåret är det rekordmånga elever i Kronoberg som driver företag.
Växjö • Publicerad 26 december 2022

Här saknas innehåll

Enligt ny statistik från Ung Företagsamhet (UF) driver 930 gymnasieelever UF-företag i Kronobergs län under läsåret 2022/2023. Det är nytt rekord och en ökning med elva procent jämfört med förra året som då var ett rekordår.

– Det är oerhört glädjande. Att fler unga får chansen att utveckla sin företagsamhet tjänar hela samhället på, säger Veronica Anderberg, regionchef på Ung Företagsamhet Kronoberg.

Annons

36 procent av alla gymnasieelever som driver UF-företag i länet pluggar på ekonomiprogram. På handels- och administrationsprogrammet är siffran elva procent och UF-företagandet har främst ökat på gymnasiesärskolan och naturvetenskapsprogrammet.

– Det är fantastiskt roligt och resultatet av ett långsiktigt arbete. Dagens unga är morgondagens medarbetare och entreprenörer. Alla unga, oavsett bakgrund och program, behöver och har nytta av entreprenörskap och företagsamhet. Det skapar värde både för eleverna och samhället, säger Veronica Anderberg.

Genom UF-företagande får eleverna driva riktiga företag under ett läsår och träna på bland annat samarbetsförmåga, initiativrikedom, problemlösning och kreativitet.

Teamet på Ung Företagsamhet i Kronoberg.Foto: Pressbild
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons