Annons

Rekordmånga driver UF-företag i länet: ”Otroligt roligt”

Växjö • Publicerad 10 januari 2024
Veronica Anderberg, Regionchef Ung Företagsamhet Kronoberg.
Veronica Anderberg, Regionchef Ung Företagsamhet Kronoberg.Foto: Pressbild

Intresset för att driva UF-företag har de senaste åren ökat kraftigt och antal gymnasieelever som nu driver UF-företag i Kronobergs län är rekordmånga.

Under läsåret 2023/2024 är det hela 933 elever som startar UF-företag, visar ny statistik från Ung Företagsamhet.

Annons

– Vi hade en otroligt stor ökning förra året men att vi faktiskt även i år lyckas ge fler unga chansen att utveckla sin företagsamhet tjänar hela samhället på, säger Veronica Anderberg, Regionchef Ung Företagsamhet Kronoberg.

De har under läsåret etablerat UF-företagandet på ytterligare två skolor och på ett nytt program. Genom UF-företagande får eleverna starta och driva riktiga företag under skolgången och trän apå entreprenöriella förmågor.

– Dagens unga är morgondagens medarbetare och entreprenörer så det här är otroligt roligt. Vi arbetar varje dag för att ge alla unga i Kronoberg, oavsett program och bakgrund, möjlighet att utveckla sin företagsamhet. Genom oss får unga verktyg att utveckla sitt självledarskap, ökar sitt självförtroende och får större egenmakt över sin framtid, säger Veronica Anderberg.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons