Annons
Växjö

Rekordsommar för turismen i Kronoberg

Växjö • Publicerad 18 oktober 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Olof Elfverson

Enligt Tillväxtverket var det nytt rekord för sommarturismen i Kronoberg i år. Efter två år med pandemi och restriktioner slog antalet gästnätter nytt rekord under juni, juli och augusti.

Antalet gästnätter på kommersiella turistboenden uppgick till omkring 528 800 i Kronoberg, en ökning med 14 procent jämfört med föregående sommar, och två procent fler än 2019. Det är dock fortfarande färre utländska gästnätter i länet än innan pandemin.

– I landet som helhet ser vi en rekordstor ökning av utländska besökare jämfört med ifjol, till följd av de släppta restriktionerna. Det är efterlängtade siffror för besöksnäringen, som har varit en av de mest utsatta branscherna under pandemin. Den stora omställningen har dock lett till svårigheter för företagen att hitta personal, säger Hannah Hall, analytiker på Tillväxtverket.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons