Annons
Växjö

Rekordvarm månad i Växjö

Växjö/Ljungby • Publicerad 19 oktober 2023
September blev rekordvarm i både Växjö och Ljungby.
September blev rekordvarm i både Växjö och Ljungby.Foto: Sven Åkerdal

Sommarens väder blev något av en snackis i Sverige och på landets flygplatser har det varit många resenärer som rest mot varmare och soligare breddgrader. Men september blev enligt SMHI rekordvarm på många platser i Sverige, däribland i Växjö och Ljungby,

Under september månad uppmättes en genomsnittlig temperatur på 15,2 grader i Växjö vilket var 0,3 grader varmare än det tidigare septemberrekordet från 1949. Mätningarna i Växjö startade redan 1860.

Annons

I Ljungby blev september också rekordvarm med 14,9 grader, 0,6 grader varmare än den tidigare rekordet från 2006. Mätningarna för temperatur startade i Ljungby 1962. Det blev även en ovanligt torr månad i Ljungby Det föll 18,7 millimeter nederbörd vilket är den femte lägsta mängder sedan mätningarna startade 1879.

Även i augusti stack vädret i Ljungby ut. Nederbörden under månaden var 244,2 millimeter vilket var den näst blötaste augustimånaden i kommunen sedan 1945 då det föll 327,9 millimeter.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons