Annons

Renhållningsarbetare utsatt för grov gängmisshandel på Araby: ”Helt oacceptabelt”

– En helt oacceptabel och oprovocerad misshandel av en person som bara utförde sitt jobb.
Det säger polisens presstalesperson Robert Loeffel om händelsen där en renhållningsarbetare blev utsatt för grov gängmisshandel på Arabyområdet i Växjö.
Växjö • Publicerad 3 oktober 2023 • Uppdaterad 23 oktober 2023
Polis.Foto: Mattias Mattisson

I fredags eftermiddag ryckte flera polispatruller och ambulans ut till Arabyområdet i Växjö sedan en renhållningsarbetare slagit larm om att han höll på att bli misshandlad av ett stort ungdomsgäng.

Renhållningsarbetaren, en man i 30-årsåldern, fick föras med ambulans till akuten men han ska ha klarat sig utan allvarliga skador.

Annons

– Han fick ta emot flera sparkar och knytnävsslag och fick diverse blessyrer och smärtor, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Enligt Robert Loeffel hade mannen tömt sopkärlen i ett miljöhus och när han skulle ta sig ut från området med sitt renhållningsfordon behövde han säga till några ungdomar att flytta på sig eftersom de satt på en vägbom som behövde öppnas.

– Han bad de här ungdomarna på ett vänligt sätt att flytta sig. Då strömmade fler ungdomar till och uppemot ett tiotal angrep honom med sparkar och slag. Han försökte fly men blev förföljd och han sökte därefter skydd under sitt fordon där han kunde slå larm till polisen, fortsätter Robert Loeffel.

När patrullerna kom fram till platsen hade gänget försvunnit. Polisen kontrollerade flera ungdomar i området under eftermiddagen men i nuläget finns det ingen misstänkt för händelsen, som polisen rubricerar som grov misshandel.

– Det här är en helt oacceptabel och oprovocerad misshandel av en person som bara skulle utföra sitt jobb, säger Robert Loeffel.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons