Annons
Växjö

Resistenta bakterier spreds bland barn på neonatal

Växjö • Publicerad 1 december 2021

Flera nyfödda på neonatalavdelningen i Växjö blev i somras smittade med resistenta bakterier. En händelse som Region Kronoberg nu anmäler till IVO enligt Lex Maria.

Här saknas innehåll

Enligt Region Kronoberg drabbades inget av barnen av någon infektion till följd av bakterierna – vars förekomst upptäcktes vid en rutinkontroll. Utbrottet uppstod sannolikt i samband med hög belastning på avdelningen i kombination med brister i lokalen.

Annons

”Ovanligt många barn var inlagda samtidigt i lokaler som inte är dimensionerade för så många”, säger chefsläkare Pär Lindgren till Nyhetsbyrån TT.

Senast i våras gjorde skyddsombuden en anmälan till Arbetsmiljöverket gällande bristande arbetsmiljö i avdelningens lokaler. I augusti fattades beslut om förbättrade lokaler för neonatal.

Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: JOHANNA LUNDBERG

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons