Annons
Växjö

Restaurang får kritik – fåglar festade på hamburgerbröden

Kommunens inspektör upptäckte att fåglar festade på hamburgerbröden.
Nu måste Växjörestaurangen ändra sina rutiner.
Växjö • Publicerad 6 december 2023
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: EMIL MALMBORG

När en inspektör från kommunens miljö- och hälsoskydd nyligen besökte en snabbmatsrestaurang i Växjö för en oanmäld inspektion, upptäcktes att fåglar höll på att äta hamburgerbröd. Bröden hade levererats till restaurangen på varuvagnar.

”Fåglar förekom på varuvagnar som stod utomhus. Hamburgerbröd som förvarades på den ena vagnen hade förstörts” skriver inspektören i sin rapport.

Annons

De ansvariga för restaurangen meddelade inspektören att man alltid enligt rutin slänger hela förpackningen om de angrips av fåglar, men kommunen kräver nu att restaurangen packar upp och säkrar varorna direkt när de anländer.

Inspektören påpekade även att städningen av köksutrymmena och golvet var eftersatt och att städutrustningen som användes – två sopborstar och en skrapa – var smutsiga.

Inspektören skriver vidare i rapporten att personalen meddelade att de aktuella städrutinerna finns i en mobilapp, men vid kontrollen lyckades personalen inte komma in i appen.

De ansvariga för restaurangen måste nu åtgärda bristerna och kommunen ska även genomföra en uppföljande kontroll.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons