Restaurang i centrala Växjö satsar i nya lokaler

Nya lokaler, från 36 till 110 sittplatser och fler jobbtillfällen. Sit & Go satsar i Växjö centrum och har bytt lokaler på Storgatan.
– Det känns bra. Vi har märkt ett stort tryck hittills, säger ägaren Samir Al Wali.
Växjö • Publicerad 1 december 2022
Sit & Go's nya lokal på Storgatan i Växjö.
Sit & Go's nya lokal på Storgatan i Växjö.Foto: Pressbild

Restaurangen Sit & Go har flyttat från sina tidigare lokaler på Storgatan och flyttat mittemot till Corettos gamla lokal vid Tegnérgallerian.

– Det är samma fastighetsägare till båda lokalerna och vi fick en förfrågan för något år sedan. Jag tog den chansen eftersom vi har haft en rätt liten lokal. Vi går från 36 till 110 sittplatser, säger ägaren Samir Al Wali som tidigare också drivit Hot Wok & Pizza.

Hur känns det?

– För oss känns det bra. Vi har haft ett rätt bra tryck på beställningarna och fullt på helgerna sedan vi öppnade i nya lokalen. Eftersom det är mittemot förra lokalen så har vi med oss omsättningen och det blir inte en så stor förändring.

En förändring är att de större lokalerna också innebär fler arbetstillfällen, från ett par heltidstjänster till runt åtta.

– Jag skulle säga att vi är en restaurang för alla. Matmässigt passar det den största delen av publiken. Vi vill ha bra mat för en bra peng, allt från pasta till köttbitar och scrocchiarella-pizza som jag inte tror finns i Växjö. Vi försöker hitta någon som ingen annan har och ha vår egen nisch.

Framöver finns det också planer på trubadurkvällar och brunch.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.