Annons

Restaurang i Växjö får kritik för smuts och dåligt underhåll

Växjö • Publicerad 16 november 2023
Bilden har ingenting med den aktuella händelsen att göra.
Bilden har ingenting med den aktuella händelsen att göra.Foto: ARNE FORSELL

En restaurang i centrala delarna av Växjö får kritik från en av Växjö kommuns miljö- och hälsoskyddsinspektörer efter en oanmäld rutininspektion.

Restaurangen får bland annat kritik för underhållet av lokalen då det finns en del kakelskador vid ingången in till degrummet, att dörren in till kylrummet är mycket sliten nedtill vilket gör att det inte går att rengöra och att en rostfri hylla i grönsakshyllan måste bytas då den är ”mycket rostig och således inte går att rengöra längre”.

Annons

Inspektören anmärker också på att grönsakskylen och mejerikylen är i behov av rengöring, att alla lysknappar i lokalen behöver rengöras och att det var smuts på väggar, tak och dörrkarmar i framför allt degrummet. Det är också beläggning av smuts och svartmögel på och kring dörren till kylrummet.

En ansvarig har uppgett att innertaket i serveringen kommer att bytas ut och kommunen skriver i sin rapport att verksamheten på sikt måste byta innertaket i köket eftersom det är slitet.

Verksamheten får även kritik för livsmedelsinformation efter att ha skrivit att de erbjuder glutenfri pizza på sin meny. Men eftersom pizzan hanteras och tillagas i en lokal med mjölhantering menar kommunen att det inte är lämpligt att säga att pizzan är glutenfri. Däremot kan man skriva att det är en glutenfri pizzabotten eftersom pizzabotten köps in som glutenfri.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons