Annons

Restaurang i Växjö kan räddas: ”Vi tror fortfarande på Växjö”

Växjö • Publicerad 17 november 2023
Per Anders Fällman är vd för Shady Burgers som nu själva kan ta över driften på restaurangen i Växjö.
Per Anders Fällman är vd för Shady Burgers som nu själva kan ta över driften på restaurangen i Växjö.Foto: Andreas Blomlöf

I veckan försattes Burgare & Co Sverige AB, som har varit ett franchisebolag och drivit Shady Burgers restaurang i Växjö, i konkurs. I en intervju med Smålandsposten berättade krögaren Toba Oguz att de har tappat mycket i omsättning och gått med förlust under året.

Men nu kan restaurangen komma att räddas – av Shady Burgers själva. Konkursförvaltaren Henrik Snellman kommer att hålla restaurangen stängd den närmaste tiden men har fått information om att det finns intresse från andra att ta över verksamheten.

Annons

– Det är inte Shady Burgers utan franchisebolaget som har gått i konkurs och vi står på hyreskontraktet. Vi är helt klart intresserade av att driva restaurangen i egen regi, säger Per Anders Fällman, vd på Shady Burgers.

Shady Burgers har restauranger på flera ställen i södra Sverige.
Shady Burgers har restauranger på flera ställen i södra Sverige.Foto: Shady Burgers

De har inlett en dialog med konkursförvaltaren och visat sitt intresse för att driva verksamheten vidare men det finns ingen tidsplan för när restaurangen kan öppna igen.

– Konkursförvaltaren ska göra sitt innan det kan ske men vi ska göra allt vi kan för att få driva restaurangen i Växjö. Vi har en bra produkt och vi tror fortfarande på Växjö även om det just nu är lite lågt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons