Annons
Växjö

Restaurang i Växjö kritiseras för smuts och slitna lokaler

Växjö • Publicerad fredag 19:59
Flygbild över Växjö.
Flygbild över Växjö.Foto: Olof Elfverson

En restaurang i Växjö får kritik från en av kommunens miljö- och hälsoinspektörer efter en en oanmäld inspektion.

Flera platser i köket ska ha varit i behov av rengöring, där både kylbänken var smutsig in- och utvändigt, en arbetsbänk var smutsig och diskmaskinens arm var ingrodd av smuts. Dessutom var golven överlag i behov av rengör.

Annons

Restaurangen får också kritik för bristande underhåll. Flera lister till kylar var trasiga, trösklar var slitna och trasiga och ”lokalen är överlag sliten och i behov av underhåll”.

Dessutom saknas ett omklädningsrum för personalen. Det fanns ett utrymme i en intilliggande byggnad men enligt inspektören var det så mycket möbler och annat där att det inte fungerade som ett omklädningsrum.

Inspektören skriver också i sin rapport att det förvarades mycket utrustning som var trasig eller inte skulle användas längre och att det därför är lämpligt att ta bort utrustning som inte används.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons