Annons
Växjö

Restaurang i Växjö kritiseras – hade svartmögel och fel livsmedelsinformation

Växjö • Publicerad 30 november 2022
Foto: Nadia Hagberg

Förra veckan genomfördes en oanmäld livsmedelskontroll av en restaurang i Växjö. Nu kritiseras matstället för flera avvikelser.

Verksamheten ska ha haft fetaost på menyn men i själva verket hade de salladsost. Fetaost har en skyddad ursprungsbeteckning och därmed var livsmedelsinformationen inte korrekt. Salladsosten ska också ha förvarats i öppen konserv utan varuskydd.

Annons

I restaurangens dryckeskyl var fläktaggregatet och en bit av taket smutsigt av damm och svartmögel. Även tätningslister i frysen hade svartmögel.

Det ska heller inte ha funnits fungerande termometrar till kylar och frysar. Vid en kontroll i augusti saknade verksamheten dokumentation av temperaturkontroller gällande tillagning. Det fanns fortfarande inte vid den senaste kontrollen.

Verksamheten ska köpa in fler termometrar och dokumentera tillagningstemperaturer en gång i veckan. Dessutom ska listerna i köket ses över.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons