Annons
Växjö

Restaurang i Växjö stänger – ”väldigt tråkigt”

Pizza & Co i Växjö city stänger vid månadsskiftet. Restaurangen har sedan starten förra året dragits med dålig lönsamhet.
– Det känns väldigt tråkigt att vi inte fick detta koncept att lyfta, säger krögaren Toba Oguz.
Växjö • Publicerad 22 november 2021
Växjökrögaren Toba Oguz driver flera restauranger i centrum.
Växjökrögaren Toba Oguz driver flera restauranger i centrum.Foto: Urban Nilsson

I september förra året öppnade Pizza & Co i 4Sounds gamla lokal på Kungsgatan i Växjö. Drygt ett år senare, den 30 november, stänger restaurangen.

– Tyvärr har vi dragits med dålig lönsamhet hela året och väljer därför att fokusera på våra andra projekt, säger krögaren Toba Oguz som även driver Texas Longhorn och Shady Burgers i Växjö city.

Annons

Restaurangen kommer att vara öppet på helgerna fram till den 30 november då den stänger för gott. De nya ägarna till restauranglokalen ska göra om den till ett annat, än så länge hemligt, koncept.

När Toba Oguz och hans kollegor öppnade Pizza & Co förra året var ambitionen att det skulle vara ”någonstans mellan en kvarterspizzeria och en finpizzeria”.

– Det känns väldigt tråkigt att vi inte fick detta koncept att lyfta. Vi tar lärdom av det som hänt inför kommande etableringar, säger Toba Oguz.

Varför tror du att konceptet och restaurangen inte funkade i Växjö?

– Det är många olika faktorer, bland annat dålig tajming och nytt koncept även för oss. Det blev tyvärr lite för mycket experimenterande som påverkade nöjdheten bland våra gäster.

Toba Oguz, som öppnade Shady Burgers på Sandgärdsgatan tidigare i år, berättar att han och hans kompanjoner har haft en etableringsplan och inte lät yttre omständigheter påverka den planen.

– Det är inget jag ångrar utan vi har lärt oss mycket av den ansträngda situationen vi hamnade i. Vi har haft både lyckade och misslyckade etableringar och båda resultaten har varit nyttiga för oss, säger han

Finns det en mättnad på antalet restauranger i centrum?

– Det kan kännas så ibland men kan man få Växjöborna att gå ut oftare så tycker jag det skapar en fin puls för city. När det öppnar nya ställen som fyller en lucka ser jag det som något väldigt positivt. Restauranglivet i stan är helt magisk och alla fantastiska Växjöbor som håller oss på topp gör att vi ångar på.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Foto: Oscar Appelgren

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons