Annons
Växjö

Restaurang prickas för brott mot alkohollagen

Växjörestaurangen anmälde eventet för sent och det rådde oklarheter kring vilken typ av alkohol som skulle serveras. Nu riktar kommunen kritik mot ägaren för att ha brutit mot alkohollagen.
Växjö • Publicerad 25 december 2022
Vinglas.
Vinglas.Foto: JOEL MARKLUND

En restaurang i Växjö höll i höstas ett catering-evenemang för ett slutet sällskap. Men restaurangens anmälan om evenemanget till kommunen –vilket är ett krav enligt alkohollagen – inkom endast en timme före det skulle starta.

Den sena anmälan gjorde att kommunens alkoholhandläggare inte hann ”hantera och godkänna” ärendet. Enligt kommunen rådde det även oklarheter kring vilken typ av alkohol som skulle serveras. Ägaren hade endast uppgett att det skulle drickas vin och starköl men i efterhand framkom uppgifter om att det även serverades cider.

Annons

”Att ett event fortgår utan kommunens godkännande strider mot alkohollagen”, skriver kommunens alkoholhandläggare nu i ett beslut som har skickats till restaurangens företrädare.

Restaurangen har sedan tidigare både ett stadigvarande serveringstillstånd och ett cateringtillstånd för slutna sällskap och har inte tidigare fått några anmärkningar om misskötsel.

Men eftersom alkohollagen ställer högra krav på tillståndshavarens personliga lämplighet och skötsamhet beslutar kommunen nu att ägaren ska få en erinran för sitt misstag med den sena anmälan.

”Eftersom det är ett brott att olovligen servera alkohol anser vi att erinran är en lindrig sanktion”, skriver kommunen i sitt beslut.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons