Annons
Växjö

Restaurang varnas – festdeltagare på stort företag drack alkohol på fel våning

Festdeltagarna fick bara dricka alkohol på Växjöföretagets festvåning.
Men kommunens handläggare upptäckte att det även hade druckits öl och mousserande vin på entréplanet.
Nu får restaurangen som ansvarade för evenemanget en varning.
Växjö • Publicerad 10 maj 2023
.
.Foto: MAXIM THORE

Ett restaurangföretag i Växjö tilldelas nu en erinran – en mildare form av varning – från kommunen för att man inte har följt alkohollagen.

Det var en sen kväll i mars som kommunens alkoholhandläggare inspekterade en fest som ägde rum på ett större Växjöbolags huvudkontor.

Annons

Restaurangen hade fått tillstånd att servera alkohol vid evenemanget på bolagets festvåning. Men när handläggarna anlände till huvudkontoret upptäckte de direkt att två av festdeltagarna drack vin och öl utanför entrén samt att ”flera personer också umgicks och drack alkohol på entréplanet”.

Därefter hittade handläggarna två ölflaskor på en toalett på festvåningen, utanför den tillståndsgivna serveringsytan. Handläggarna fick även kännedom om att festdeltagarna tidigare på kvällen hade välkomnats med mousserande vin på entréplanet.

”Samhällsbyggnadsförvaltningen anser att tillståndshavaren inte haft tillräcklig tillsyn över serveringen den aktuella kvällen”, skriver kommunen i sitt beslut till restaurangen.

Eftersom restaurangen har haft stadigvarande serveringstillstånd i ett stort antal år och inte fått några anmärkningar för förseelser mot alkohollagen, bedömer kommunen att en erinran är en tillräcklig åtgärd.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons