Annons
Växjö

Restaurangägare i Växjö slutade betala hyra och el – döms

Växjö • Publicerad 10 mars 2024
Bilden har ingenting med den aktuella händelsen att göra.
Bilden har ingenting med den aktuella händelsen att göra.Foto: ARNE FORSELL

Restaurangägaren slutade betala hyran och elen. Nu döms hon att betala 82 000 kronor till sin hyresvärd.

En medelålders kvinna som i flera års tid drivit en restaurang i Växjö centrum döms nu i en så kallad tredskodom att betala ersättning till sin hyresvärd, ett lokalt fastighetsbolag.

Annons

En tredskodom är en dom som avkunnas mot en part som blivit kallad till en rättegångsförhandling men som inte infunnit sig.

Fastighetsbolaget stämde kvinnan i Växjö tingsrätt sedan hon inte hade betalat hyran för restauranglokalen de sista fyra månaderna under 2023, innan restaurangen slog igen för gott. Bolaget yrkade även ersättning för obetalda elfakturor samt för en inbrottsskada på entrédörren som kostade cirka 15 000 kronor att åtgärda.

Nu döms kvinnan – som inte dök upp till förhandlingen – att betala totalt cirka 82 000 kronor till fastighetsbolaget och stå för rättegångskostnaderna på drygt 3 000 kronor.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons