Annons

Restaurangbråk ledde till mordförsök: Man häktad misstänkt för knivhuggen på Klostergatan

En man i 25-årsåldern är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.
Under natten till lördagen blev en man drabbad av allvarliga stickskador på Klostergatan i centrala Växjö.
Publicerad 13 juni 2023
Polis i arbete på Klostergatan efter det misstänkta mordförsöket som skedde natten till lördag.
Polis i arbete på Klostergatan efter det misstänkta mordförsöket som skedde natten till lördag.Foto: Carl Carlert

Det misstänkta mordförsöket skedde cirka klockan två på natten till lördagen i helgen. Händelseförloppet ska ha inletts i en restaurang i närheten, där ett bråk ska ha inletts. Växjöpolisens talesperson Robert Loeffel har tidigare berättat för Smålandsposten att det inte handlar om något gängbråk, men att de inblandade individerna av någon anledning har hamnat i konflikt med varandra.

Brottsoffret är en man i 30-årsåldern. Han hittades av polispatrull på Klostergatan där han hade blivit kraftig huggen med ett vasst föremål. Han fördes till lasarett ned allvarliga skador.

Annons

Nu har en man i 25-årsåldern blivit häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Åklagaren anser att det finns risk att mannen fortsätter begå brott och försöker undanröja bevis om han skulle försättas på fri fot.

I ett tidigt skede var även en man i 30-årsåldern gripen och anhållen misstänkt för inblandning i brottet. Han släpptes på fri fot då det är den nu häktade mannen som misstänks ha varit huvudman i brottet.

Johannes TurstamSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons