Annons
Växjö

Restaurangen Al-Sham satsar på kvalitet och mångfald

Växjö • Publicerad 12 september 2023
Khaled Alhalabi, ägare på Al-Sham.
Khaled Alhalabi, ägare på Al-Sham.Foto: Maha Nasser

Ett år har gått sedan restaurangen Al-Sham öppnade i Växjö, fortsätter restaurangen att satsa genom att addera nya rätter till menyn. Restaurangen satsar bland annat på vegetarisk mat.

– Efter ett års arbete nådde vi framgång i Växjö och blev etta när det kom till kundbetyg. Uppslutningen är god. Vi har bland annat lagt till nya måltider på menyn. Vi lade till vegetariska måltider som blomkål och stekt aubergine med specialsås, men också friterad zucchini. Vi kommer att erbjuda fler olika sorters mat för vegetarianer. Utöver det har vi lagt till den irakiska kebaben. Under den närmaste tiden kommer vi att renovera restaurangen och göra flera förbättringar, säger Khaled Alhalabi, restaurangens ägare.

Annons

Varför valde du att satsa på vegetarisk mat?

– Eftersom vegetarianer är en stor del av samhället och det är bättre att ha flera än en eller två rätter att välja mellan.

Restaurang Al-Sham satsar på konceptet kvalitet och mångfald. Alhalabi berättar att de serverar aleppisk-syrisk mat, turkisk mat och västerländsk mat. Han säger att de använder färska råvaror för att göra maten, bland annat svensk kött som anses vara det finaste i Europa.

Vad säger du om att satsa på restaurangbranschen i Växjö och vilka utmaningar kan ni ställas inför?

– Restaurangbranschen i Växjö är bra. Det finns en efterfrågan på alla restauranger och folk gillar att prova och smaka olika typer av mat. Utmaningen är den ekonomiska situationen i landet i allmänhet. Eftersom människors köpkraft minskade kunde vissa inte äta på restaurang lika ofta.

Maha Nasser
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons