Annons

Restaurangen öppnar i Växjö igen: ”Det ska vara en fantastisk upplevelse att komma hit”

Efter att ha varit stängt i ett halvår öppnar snart kedjan sin restaurang i Växjö – nu med en ny franchisetagare.
– Jag vill erbjuda en service som är ännu bättre än den som finns i Växjö idag, säger Paris Skarlatos.
Växjö • Publicerad 2 december 2023
Blackstone Steakhouse öppnar i Växjö igen.
Blackstone Steakhouse öppnar i Växjö igen.Foto: Per Eriksson

I somras stängde Blackstone Steakhouse sin restaurang i Bländapassagen. Restaurangen med nästan hundra sittplatser inomhus öppnade hösten 2019 och dåvarande franchisetagare valde att fokusera på sina andra restauranger.

Sedan sommarens stängning har kedjan letat efter en ny franchisetagare som kan öppna och driva enheten i Växjö och nu står det klart att restaurangen kommer att öppna snart igen och då med Paris Skarlatos som ägare.

Annons

– Det känns fantastiskt. Jag har jobbat med mat i över 30 år och gillar Blackstones koncept som verkligen är en upplevelse, säger han.

Blackstone Steakhouse har beskrivits som en unik restaurang där varmrätterna serveras på en 400 grader het lavasten och där gästerna själva gör den sista stekningen av köttet, fisken eller det vegetariska alternativet.

– Jag gillar idén med att gästerna får vara med och tillaga mat. De får verkligen se kvaliteten på köttet innan det tillagas, säger Paris Skarlatos.

Blackstone hade ett par tuffa år efter öppningen i Växjö 2019, med både pandemin och det ekonomiska läget. Restaurangen omsatte runt sex miljoner kronor innan den stängde i somras och nu hoppas de kunna höja omsättningen.

Paris Skarlatos är född och uppvuxen i amerikanska Boston och har lagat mat ”i hela sitt liv”. Efter restaurangskolan åkte han till Europa för att testa olika kulinariska kök och vara med och starta upp nya restauranger och koncept. Han har bland annat varit i Frankrike, Tyskland och Nederländerna innan han för tio år sedan bosatte sig i Sverige.

– Jag flyttade till Sverige eftersom det var det bästa alternativet för att få ett bra, lugnt liv och bilda en familj. Sedan två och ett halvt år bor jag i Växjö och arbetar som restaurangchef på Södra skogsägarnas huvudkontor, säger han.

Varför vill du driva Blackstones restaurang i Växjö?

– Det är en möjlighet och jag ser fram emot att få introducera god mat och fin service till Växjöborna. Vi kommer behöva ge bra service och kvalitet. Det är stort fokus på gästerna och jag vill att de ska känna att de är det viktigaste. Det är sant och det är viktigt att de känner det också. Jag vill erbjuda en service som är ännu bättre än den som finns i Växjö idag.

På Blackstone Steakhouse får gästerna själva vara med och bestämma hur köttet ska tillredas.
På Blackstone Steakhouse får gästerna själva vara med och bestämma hur köttet ska tillredas.Foto: Pressbild

Tanken var att restaurangen skulle ha öppnat den 7 december men på grund av tekniska problem dröjer öppningen till efter årsskiftet. Det blir i samma lokaler som tidigare i Bländapassagen och de är nu på jakt efter en restaurangchef och ska anställa flera nya medarbetare.

– Det ska vara hundra procent professionellt här och en fantastisk upplevelse att komma in hit.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons