Annons

Restaurangkedja har stängt i Växjö centrum: ”Andra stora möjligheter”

Förra hösten öppnade Avokado Salladsbar sin fjärde restaurang i Växjö. Sedan en tid tillbaka är den stängd.
– Vi har stängt på Kungsgatan eftersom vi har erbjudits andra stora möjligheter, säger ägaren Berjan Djeza.
Växjö • Publicerad 12 december 2023
Avokado Salladsbar på Kungsgatan i Växjö. Arkivfoto
Avokado Salladsbar på Kungsgatan i Växjö. ArkivfotoFoto: Calle Rydqvist

Avokado Salladsbar har blivit ett framgångsrecept i Växjö. År 2016 öppnade kedjan sin första restaurang på Smedjegatan och senare tillkom även restauranger vid Citygross och på simhallen.

Förra hösten satsade ägarparet Berjan Djeza och Dana Mohammed på en fjärde Växjörestaurang, när man tog över Subways lokaler på Kungsgatan i Växjö centrum.

Annons

– Vi har alltid velat öppna i centrum och inväntat rätt ställe och tillfälle. Det har inte funnits en passande lokal förrän nu, berättade Dana Mohammed för Smålandsposten vid öppnandet.

Nu – ett år senare – har Avokado Salladsbar stängt sin restaurang på Kungsgatan.

– Ja vi har stängt i centrum. Men det är inte så att restaurangen har gått dåligt ekonomiskt utan vi känner att vi måste fokusera på andra stora möjligheter som vi har erbjudits, säger Berjan Djeza.

Berjan Djeza och maken Dana Mohammed driver Avokado Salladsbar. Arkivfoto
Berjan Djeza och maken Dana Mohammed driver Avokado Salladsbar. ArkivfotoFoto: Maha Nasser

Enligt Berjan Djeza har företaget erbjudits att öppna fler Avokado-restauranger i anslutning till Citygross-varuhus runtom i Sverige.

– Vi planerar att öppna en Avokado-restaurang i Karlskrona i mars och vi söker även franchisetagare till en restaurang på Citygross i Kalmar. Där har vi jättestort intresse och en restaurang där skulle kunna öppna i maj om tidsplanen håller, fortsätter Berjan Djeza.

Hon berättar även att Avokado Salladsbar nu är i färd med ett ägarbyte när det gäller företagets restaurang i Växjö simhall.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons