Annons

Restaurangkedjan gör comeback i Växjö centrum

I november gick Shady Burgers franchisetagare i Växjö i konkurs. Restaurangen ska inte hålla stängt länge till.
– Vi kommer att öppna i Växjö igen i början på nästa år, säger Shady Burgers vd Anders Fällman.
Växjö • Publicerad 26 december 2023
Shady Burgers vd Anders Fällman ger glädjebesked om restaurangens framtid i Växjö.
Shady Burgers vd Anders Fällman ger glädjebesked om restaurangens framtid i Växjö.Foto: Lena Gunnarsson, Andreas Blomlöf

Den 17 november gick Burgare & Co Sverige AB i konkurs. Bolaget hade drabbats av ökade priser på bland annat el och råvaror och gick in i 2023 med negativt eget kapital.

– Vi har tappat så mycket i omsättning och inte haft lönsamhet under hela året. Vi har gått med förlust väldigt mycket, sa krögaren Toba Oguz när han valde att kasta in handduken.

Annons

Han var franchisetagare åt Shady Burgers moderbolag som stod för hyreskontraktet till lokalerna på Sandgärdsgatan. I samband med en auktion köpte Shady Burgers dessutom kök och möbler som fanns kvar efter konkursen.

– Det allra mesta var leasat. Vad som hänt är att banken som hade leasingen körde ut det på auktion. I går var det utlämningsdag, berättar konkursförvaltare advokat Henrik Snellman.

Han har även sålt en del saker från konkursboet till Shady Burgers, men räknar inte med att få täckning för skulderna i bolaget.

– Det är en stor värdeförstöring i restaurangkonkurser därför att mycket investeringar är gjorda i lokalen. Jag kan inte sälja färg på väggarna eller elkablar som är dragna.

Anders Fällman är i dagsläget försiktig med att avslöja detaljer om Shady Burgers nystart.

– Vi kommer att gå ut och påbörja en rekryteringsprocess i januari. När vi öppnar får vi se.

Blir det ett annat upplägg än tidigare?

– Det kommer att bli Shady Burgers. Vi kommer att göra om lite i lokalerna. Sedan jobbar vi ständigt med menyförändringar och så vidare så vad det landar i när vi kommer dit får vi se.

Under hösten har även Shady Burgers restauranger i Halmstad och Landskrona försatts i konkurs.

Elvedin BasicSkicka e-post
Johan PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons