Annons

Restaurangkedjan öppnar i Växjö: ”Konceptet är unikt”

Nästa år öppnar en snabbväxande restaurangkedja i Växjö. Det är Mocca deli som ska etablera sig i staden.
– Det ska vara vardagligt och folkligt där alla känner sig välkomna, säger Tony Mansour, en av ägarna till Mocca deli.
Växjö • Publicerad 14 december 2022
Restaurang-, kafé- och barkedjan Mocca deli öppnar i Växjö under 2023.
Restaurang-, kafé- och barkedjan Mocca deli öppnar i Växjö under 2023.Foto: Pressbild

Bakom konceptet Mocca deli, som bygger på både restaurang, kafé och bar, står bröderna Tony, Alen och Salle Mansour.

– Det är klart att vi kommer att öppna i Växjö. Vi har en lokal profil som är klar som franchisetagare men är inte helt, helt klara med lokalen, säger Tony Mansour.

Annons

Mocca deli beskrivs som ett heldagskoncept med kafé, mat och bar. De tre bröderna har haft olika kompetenser som de har försökt binda ihop till en verksamhet.

– Jag är kock, Salle är barista och duktig på kaffe och Alen är duktig på drinkar. Vi har sedan vi var små varit i den här branschen med familjen och gjort hela resan med fine dining, nattklubb och café. Med Mocca deli ville vi samla olika delar under ett och samma tak och i en vardagsrumsmiljö, säger Tony Mansour och fortsätter:

– Hos oss ska man kunna fika, käka en lunch, ha en after work eller en middag till ett bra pris. Det är ett heldagskoncept.

På matmenyn finns bland annat pasta, flatbread pizza, wraps, sallader, kyckling och lasagne.

Mocca deli grundades i Eskilstuna och finns för närvarande i sex städer. De har som mål att framöver etablera sig i 15-20 städer runt om i Sverige. Växjö har funnits med på topplistan över städer som bröderna vill öppna i och någon gång under nästa år blir det verklighet.

– I den bästa av världar kan vi öppna under våren eller sommaren om det går som vi har tänkt oss. Men när världen ser ut som den gör och mycket som påverkar är det svårt att säga just nu, säger Tony Mansour.

Varför vill ni öppna i Växjö?

– Det är en perfekt stad som är lagom stor och mysig. Det är en stad som växer och med en aktiv stadskärna. Jag tror att Mocca deli är ett perfekt koncept för Växjö. Det ska vara vardagligt och folkligt där alla känner sig välkomna.

Det har öppnat ett antal nya restauranger i Växjö de senaste åren men Tony Mansour är inte orolig för konkurrensen.

– Konkurrens är bra och vi är glada när fler öppnar restauranger. Det ger en levande stadskärna och samlar många på ett och samma ställe. Vi ser Mocca deli som en komplettering och att vi fyller ett tomrum. Konceptet är unikt och vi har en bredd och flera ben att stå på. Det finns något för alla.

Annons

När kontraktet för den nya lokalen är påskrivet ska de börja anställa personal. Totalt innebär den nya etableringen i Växjö att det blir 15-20 nya heltidsjobb och därutöver även flera arbetstillfällen på deltid och timmar.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons