Annons

Restaurangkedjan stänger i Växjö: ”Det har varit trögt”

Restaurangkedjan Blackstone Steakhouses restaurang i Bländapassagen stänger och all personal är uppsagd. Nu hoppas kedjans vd kunna hitta en ny franchisetagare som kan dra igång till hösten.
– Vi är gärna kvar i Växjö, säger Andreas Zetterdahl.
Växjö • Publicerad 12 juni 2023
Foto: Blackstone Steakhouse / Norkay

Den 1 november 2019 öppnade Blackstone Steakhouse upp sin restaurang i Condeccos gamla lokal i Bländapassagen i Växjö. Några månader senare lamslog coronapandemin världen och restaurangen har haft det tufft under flera år, både på grund av pandemin och det ekonomiska läget.

Nu har franchisetagarna beslutat sig för att stänga restaurangen i Växjö från och med midsommar och all personal är uppsagd. Restaurangen, med nästan hundra platser inomhus, har tidigare legat ut till försäljning på Blocket. Nuvarande krögare har för närvarande fyra Blackstone-restauranger och två Pinchosrestauranger som de driver och de har nu valt att satsa på sina andra restauranger.

Annons

– Det har varit trögt i Växjö och de hade det tufft med pandemin. Det är rätt tuffa tider i branschen och det har varit svårt i Växjö. Krögarna har också inte varit på plats så mycket i Växjö utan det har styrts av anställda, säger Andreas Zetterdahl, vd och huvudägare för Blackstone Steakhouse.

Hur har det gått för restaurangen i Växjö?

– Restaurangen i Växjö har inte gått runt, annars hade de aldrig släppt den. Restaurangen har omsatt sex miljoner så det finns ett gästunderlag men det måste upp lite till.

Blackstone Steakhouse, som har beskrivits som en unik restaurang där varmrätterna serveras på en 400 grader het lavasten och där gästerna själva gör den sista stekningen av köttet, fisken eller det vegetariska alternativet, söker nu efter en ny franchisetagare och förhoppningen är att restaurangen kan öppna till hösten igen.

– Det är ingenting som är klart utan vi kommer att gå ut och leta franchisetagare nu. Vi söker en lokal krögare som kan vara på plats, som kan Växjö och brinner för det här. Då tror vi att det finns goda möjligheter att lyckas, säger Andreas Zetterdahl.

Så ni vill fortfarande vara kvar i Växjö?

– Vi är gärna kvar i Växjö men det behövs ett nytt engagemang. Man måste vara passionerad och beredd att jobba hårt. Vi har en färdig restaurang, vilket kan vara en bra start. Jag ser framför mig att den nya franchisetagaren är någon som jobbar på restaurang och som vill starta eget. Det krävs ofta mycket kapital att öppna en restaurang men här kan man göra det för en förhållandevis en liten peng.

Eftersom nuvarande franchisetagare har andra restauranger i kedjan är Andreas Zetterdahls förhoppning att den nya franchisetagaren ska kunna ta över hyreskontrakt och behålla lokalen i Bländapassagen.

Så här såg det ut när vi besökte restaurangen inför öppningen 2019:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons