Annons
Växjö

Restaurangkedjan vill etablera sig i Växjö – om de hittar rätt

Harrys kan under de kommande åren fördubbla antalet restauranger i Sverige. Växjö är en av platserna de vill etablera sig på – om de hittar rätt franchisetagare och lokal.
Växjö • Publicerad 1 februari 2023
Harrys vill öppna fler restauranger i Sverige.
Harrys vill öppna fler restauranger i Sverige.Foto: Pressbild

För 30 år sedan startades den svenska bar- och brasserikedjan Harrys som nu finns på ett 20-tal orter runt om i Sverige, däribland i Ljungby. Harrys har tidigare haft en restaurang och nattklubb i Växjö och i ett antal år försökt etablera sig i staden på nytt.

Redan 2016 uppgav kedjans dåvarande vd att de hade gjort klart med en lokal och krögare men att alla papper inte var påskrivna. Det blev inget av den etableringen och 2019 uppgav etableringsansvarige att Växjö fortsatt var ”superintressant” och fanns med i kedjans expansionsplaner.

Annons

Nu kan Harrys vara på gång till Växjö på nytt. Enligt Lars Höglin, konceptansvarig på restaurang- och nöjeskoncernen Social Eatertainment Group letar de efter en franchisetagare som vill driva restaurangen i Växjö.

– Med Harrys har vi fokus på Sverige där vi har ett 20-tal restauranger. Vi tror absolut att vi skulle kunna dubbla det antalet på några år och tittar efter franchisetagare. Växjö är absolut en stad vi vill öppna i. Men det handlar om att hitta rätt franchisetagare och läge, säger han.

2021 köpte krogjätten O'Learys restaurangkedjan Harrys med målet att skapa den största ”eatertainment-koncernen” i Europa. De ägs nu av Social Eatertainment Group som även äger Sing Sing Karaoke.

– Harrys är ju ett brett koncept som funkar i lite mindre städer. Det är klassiska maträtter med svenska smaker. Grundkonceptet är middag och sociala aktiveringar i form av exempelvis quiz, standup och musik, säger Lars Höglin.

Social Eatertainment Group vill också hitta en franchisetagare till Sing Sing Karaoke i Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons