Annons

Restaurangkedjor i Växjö på topplista över Sveriges bästa hamburgare

Växjö • Publicerad 23 januari 2024
Shady Burgers har restauranger på flera ställen i södra Sverige.
Shady Burgers har restauranger på flera ställen i södra Sverige.Foto: Shady Burgers

I nio år har Burgerdudes.se testat hundratals burgare i Sverige och ett 60-tal olika länder. Nu har de publicerat den årliga listan Sveriges 100 bästa burgare. På listan finns flera av kedjorna som har restauranger i Växjö.

Mister York, som finns på Arabygatan, hamnar på plats 32 och utsågs dessutom till Sveriges bästa burgarkedja. Bastard Burgers med två restauranger i Växjö, både på Kungsgatan och Grand Samarkand, hamnar på plats 58 och har utsetts ha den årets bästa vegoburgare.

Annons

Brödernas har en restaurang på Storgatan i Växjö och hamnar på plats 75. Kedjan med många restauranger runt om i landet vinner kategorin Årets kampanjburgare. På plats 94 finns också Shady Burgers som har haft en restaurang på Sandgärdsgatan. Efter att franchisebolaget gått i konkurs i vintras är restaurangen stängd. Men det finns planer att ägarna till kedjan ska driva restaurangen i egen regi med start under våren.

Högst upp på årets lista ligger Funky Chicken Food Truck från Nacka Strand i Stockholm. Det är fjärde året i rad som restaurangen vinner utmärkelsen.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons