Annons
Växjö

Restaurangkedjor i Växjö på topplista över Sveriges godaste hamburgare

Varje år släpper Burgerdudes en lista över landets bästa burgare. Med på årets lista finns flera hamburgerrestauranger i Växjö och främst bland dessa är Mister York som startades i Kalmar.
Växjö • Publicerad 12 januari 2023

Burgerdudes rankar varje år Sveriges bästa burgare och listar de hundra bästa restaurangerna med hamburgare i landet.

För tredje året i rad utsågs Funky Chicken Food Truck i Stockholm till Sveriges bästa burgare. Med på listan finns också flera kedjor med restauranger i Växjö.

Annons

Främst är Mister York på plats 13. Restaurangkedjan startades i Kalmar och har de senaste åren kraftigt expanderat i södra Sverige. Mister York öppnade vid butiksområdet Västerport på Arabygatan i Växjö i somras. Deras hamburgare tillagas i ett kök i en specialdesignad svart container, som är gamla containrar som färdats över Atlanten i sjöfarten och sedan byggts om till fullt fungerade kök.

Burgerdudes skriver att ”burgarna är köttiga, saftiga och prisvärda, vilket gör dem till ett perfekt besök om du gillar rejäla burgare med mycket smak” och utser hamburgerkedjan till sin nya favoritkedja i Sverige eftersom restaurangerna topp tolv bara finns på enstaka platser i landet.

– Det är superkul att vi är Sveriges bästa burgarkedja – det är det vi kämpar för varje dag. Det bevisar att det dagliga arbetet vi gör lönar sig, säger Gustav Haglund, vd på Mister York, till Barometern.

Foto: Pressbild

På plats 51 finns Shady Burgers som för ett par år sedan öppnade på Sandgärdsgatan i Växjö. På plats 66 finns Bastard Burgers med två restaurang i Växjö, både på Kungsgatan och Grand Samarkand. I början av 2022 tog den stora kedjan över Grilleriets två restauranger i Växjö. När Grilleriet fanns utsåg Burgerdudes Växjörestaurangernas burgare till 18:e bäst i världen.

Två placeringar efter Bastard Burgers, på plats 68, placeras Brödernas som öppnade i centrala Växjö under 2021.

På plats 98 hamnar Jureskogs som har planer på att öppna en ny restaurang i Växjö. Under våren 2022 ansökte de om bygglov för att bygga en ny restaurang bredvid Pizza Hut på Samarkandområdet i Växjö.

Johan Jureskog vill etablera sin restaurangkedja i Växjö.
Johan Jureskog vill etablera sin restaurangkedja i Växjö.Foto: Pressbild
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons