Annons
Växjö

Restaurangprofil blir chef inom Lakers

Växjö • Publicerad 18 augusti 2023
Felix Astrén och Carolina Toresson bildar ny kommersiell avdelning hos Lakers.
Felix Astrén och Carolina Toresson bildar ny kommersiell avdelning hos Lakers.Foto: Elliot Soprani

Felix Astrén, 31, har det senaste decenniet varit verksam som krögare i Växjö. Han har bland annat startat upp och drivit restaurangerna Grilleriet, Skai och Galai. Nu tar han ett nytt steg i karriären när han tillsammans med Carolina Toresson ska bilda en ny kommersiell avdelning inom Växjö Lakers. De båda kommer att ha rollerna som komersiella chefer.

– Under hela mitt vuxna liv har jag fått förmånen att tillsammans med många fantastiska kollegor och partners starta upp och driva flera olika typer av restauranger med framgång trots, minst sagt utmanande år. Efter tio år som krögare är det för första gången i mitt vuxna liv dags att starta ett nytt kapitel, säger Felix Astrén på Lakers hemsida.

Annons

Han tror att det faktum att han kommer från en annan branch kommer att vara användbart på det nya jobbet.

– Det är ett ärofyllt uppdrag som jag är väldigt stolt över och ser mycket fram emot. Jag är övertygad om att jag som kommer utifrån och från en annan bransch med en hel del erfarenhet kan bistå med mycket energi och utveckling, säger Felix Astrén.

Tanken är att den nya kommersiella avdelningen ska arbeta med B2B, privatmarknad, marknadsföring, event samt PR & kommunikation, som tidigare varit enskilda avdelningar.

– Strax före semestern meddelade Fredrik Sandberg att han efter sex år i klubben som ansvarig för företagssidan och senaste året även privatmarknad, väljer att lämna Växjö Lakers för nya utmaningar hos Länsförsäkring Kronoberg. I och med det gavs det en naturlig möjlighet till att omformera oss till en stor kommersiell avdelning för att möjliggöra ännu tätare arbete, säger vd Johan Markusson.

Utöver Felix Astrén och Carolina Toresson så kommer åtta medarbetare att ingå i den nya avdelningen.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons