Annons
Växjö

Restaurangskolan får silvergåva

Växjö • Publicerad 12 september 2022
Foto: LBE Arkitekt

I samband med helgens MAT överlämnade kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M) över en gåva till Caroline Swahn, programansvarig för Kungsmads restaurangskola.

Det är ett set med silverbestick som består av 72 delar, designade av Eric Löfman, som tidigare har använts vid kommunala representationsmiddagar.

Annons

– I Växjö har vi en restaurangskola som kanske är den bästa i landet. Personalen där gör ett otroligt jobb med att förbereda eleverna inför deras framtida karriär, vilket vi är väldigt stolta över. När antalet ansökningar till restaurangutbildningarna minskat i övriga landet, har Kungsmadskolan lyckats med det omöjliga, nämligen att vända på trenden och i år har det aldrig varit så många sökande, vilket är fantastiskt, säger Anna Tenje.

Under helgen hjälpte elever från Kungsmads restaurangskola och Ryssbygymnasiet till att laga och servera lag gjord mot matsvinn i Restaurang Rädda Råvarans fine dining-del.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons