Annons
Växjö

Restriktionerna lättas på restaurangerna – ”varit ren och skär misär”

Växjö • Publicerad 1 juni 2021
Restauranger och barer får ha öppet längre på kvällarna.
Restauranger och barer får ha öppet längre på kvällarna.Foto: ARNE FORSELL

Under tisdagen lättades flera restriktioner i Sverige. Bland annat får restauranger och barer ha öppet längre på kvällarna, vilket restaurangerna i Växjö gläds över.

– Nu kan vi ha två sittningar på helgerna, säger Toba Oguz, som är krögare på Texas Longhorn Växjö och Halmstad, Shady Burgers samt Pizza & Co. i Växjö.

Annons

Hur har det varit att stänga flera timmar innan planerat?

– Det har varit en ren och skär misär. Det är svårt att få ekonomin att gå ihop med reducerade öppettider, svårt att få ihop timmar till personal man inte kunde permittera och ännu svårare att få ut stöden från regeringen, säger han.

I det första steget med att lätta restriktionerna har även regeln om att man måste sitta ensam om restaurangverksamheten inte har en egen entré tagits bort. Det innebär att man får sitta i sällskap om max fyra personer även vid köpcentrum och gallerior. Det är en glädjande nyhet för Sushi Yama på Grand Samarkand som öppnade i Växjö i slutet av oktober förra året.

– Det är jättekul att kunna ta emot fler sittande gäster igen. Vi har märkt att intresset har varit stort redan idag, säger Alva Lindberg, ansvarig för restaurangen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons