Annons
Växjö

Ridklubb brister i sin hästhållning – håller fortsatt stängt

Växjö • Publicerad 8 mars 2022
Theleborgs ryttarsällskap i Växjö.
Theleborgs ryttarsällskap i Växjö.Foto: Marie Fransson

I slutet av januari skrev Smålandsposten om att Theleborgs ryttarsällskap pausar verksamheten under två veckor på grund av många sjuka hästar. Drygt fem veckor sedan beslutet har ridskolan fortfarande inte öppnat och nu inkommer nya uppgifter om att det finns flera brister i klubbens hästhållning. Det har uppdagats efter att Smålands ridsportförbund besökte föreningen, rapporterar Smålandsposten.

Den veterinär som har låtits undersöka hästarna har bland annat slagit ner på att hästarnas ålder är väldigt hög. Flera av dem saknar också hull och är dåligt musklade.

Annons

Av ryttarföreningens totalt 15 hästar bedöms enbart fyra vara friska nog att gå lektion. Veterinären rekommenderar omedelbar avlivning av två hästar och att några bör omplaceras eller pensioneras.

När verksamheten kan vara igång igen är oklart. Theleborgs ryttarsällskap har tagit hjälp av Svenska ridsportförbundet för att få rådgivning och stöd i situationen.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons