Annons
Växjö

Ridklubb pausar undervisningen

Växjö • Publicerad 30 januari 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Julia Lindemalm

Theleborgs ryttarsällskap har i samråd med veterinär beslutat att pausa ridundervisningen i två veckor. Anledningen är för många skadade hästar, det rapporterar Smålandsposten.

– Det är oturligt för oss med många skadade hästar samtidigt. De som är friska får jobba mer och till slut gick det inte. Vi har lagar och förordningar att förhålla oss till och i samråd med en veterinär som stöttar oss har vi bestämt att pausa undervisningen, säger Theleborgs ryttarsällskaps vice ordförande Douglas Rydström, till Smålandsposten.

Annons

När Växjö kommun delade ut stödpengar till idrotten innan jul fick Theleborgs ryttarsällskap motta 560 000 kronor till renovering av byggnad samt inköp av hästar.

– Vi har nu tagit ett beslut om att köpa in sex nya hästar så att vi kan fortsätta med bra hästhållning, säger Douglas Rydström till tidningen.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons