Annons
Växjö

Ridwan från Växjö fick 300 000 för att förverkliga sin idé

Växjö • Publicerad 5 juli 2024
Ridwan Omer i Växjö.
Ridwan Omer i Växjö.Foto: Pressbild

För fem år sedan började XO Foundation som grundades av Conni Jonsson, Claes Dahlbäck, Sara Wimmercranz och Susanne Najafi dela ut stipendier till unga extraordinära talanger runtom i Sverige som inte har tillgång till kapital eller nätverk för att kunna förverkliga sina idéer och drömmar.

En av årets stipendiater är 23-årige Ridwan Omer från Växjö för sitt initiativ ToyTech som ska erbjuda workshops för barn och unga för att väcka intresse för matematik, programmering och teknik. Han har också börjat utveckla boxar med experiment som både privatpersoner och skolor ska kunna beställa.

Annons

– Att hitta dolda talanger på oväntade platser och ge ungdomar chansen att förverkliga sina idéer är något jag verkligen brinner för. Jag fick en gång i tiden en ”knuff på vägen” och XO är ett sätt för mig att ”pay-it-forward”. I årets stipendiater har vi hittat utmärkta exempel på den briljans som finns hos unga människor runt om i landet, säger Conni Jonsson på XO Foundation.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons