Annons
Växjö

Rispade fönstret i cellen - nu döms mannen för skadegörelse

Växjö • Publicerad 14 mars 2023
Polishuset i Växjö.
Polishuset i Växjö.Foto: Johannes Turstam

På midsommar afton omhändertogs en 20-årig man enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. Han var påverkad av såväl alkohol som droger. Mannen placerades i en cell hos polisen.

Mannen pendlade enligt uppgifter från polisförhör kraftigt i humör. Från att vara trevlig så kunde han plötsligt börja banka och skrika i cellen. När vakterna hörde ett skrapande ljud så kollade de till mannen i cellen. Då märkte de rispor på cellens fönster. Med anledning av det så letades cellen igenom efter ett vasst föremål, men ingenting hittades.

Annons

Fem minuter senare kom ett stationsbefäl och det skrapande ljudet var tillbaka. Då hittade man en sten som satt fast på plexiglaset till cellen. 20-åringen hade rispat glaset så att kraftigt försämrade insynen i cellen.

Nu döms 20-åringen för ringa skadegörelse till 4500 kronor i dagsböter.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons