Annons
Växjö

Röda korset flyttar från Arabygatan: ”En fullständig omöjlighet”

Växjö • Publicerad 18 december 2022
Röda korset och deras butik Kupan samt kaféet behöver hitta en ny lokal i Växjö.
Röda korset och deras butik Kupan samt kaféet behöver hitta en ny lokal i Växjö.Foto: Urban Nilsson

Sedan 2003 har Röda korset haft sina lokaler på Arabygatan i Växjö, där de har sin second hand-butik Kupan, ett kafé, lager, kontor, mötesrum och andra utrymmen. Fastighetsägaren Emilshus höjer nu hyrorna så pass mycket att Röda korset tvingas flytta.

– Höjningen är så stor att den skulle äventyra Röda korsets fortsatta verksamhet. I det nuvarande avtalet ingår elen. Från och med 2024 ska elen läggas på hyran. Det blir en fullständig omöjlighet för oss, säger Magnus Andersson, verksamhetsledare för Växjö Rödakorskrets, till Smålandsposten.

Annons

De står därmed utan hyresavtal från årsskiftet 2023/24. Röda korset ska leta efter en ny lokal på mellan 1 500 och 2 000 kvadratmeter. De letar efter lokaler där de kan ha butiken, lager, kontor, mötesrum och gärna plats för kaféet också.

– Vi är beredda att förändra verksamheten för att anpassa oss till en ny lokal. Det här är ett jättestort huvudbry för oss, säger Magnus Andersson till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons