Annons
Växjö

Rondeller i Växjö byggs om

Växjö • Publicerad 20 november 2021
Rondellerna på Mörners väg i Växjö ska byggas om för att öka säkerheten för cyklister.
Rondellerna på Mörners väg i Växjö ska byggas om för att öka säkerheten för cyklister.Foto: Urban Nilsson

Växjö kommun planerar att bygga om flera rondeller i trafiken för att göra det säkrare för cyklister. Än så länge har två byggts om, men innan 2025 ska samtliga sex vara klara, skriver Smålandsposten.

Istället för att cyklisterna leds in i körbanan ska de ledas vid sidan av rondellen på cykelvägar och korsa anslutande gator med cykelpassager eller cykelöverfarter.

Annons

Ett exempel på en körbana som ska byggas om är Mörners väg. Där finns flera rondeller där cyklisterna tvingas ut i körfältet och möta bilisterna. Det är också där flest trafikolyckor inträffar i kommunen.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons