Annons
Växjö

Rosengren (M): ”En ny riktning för Sverige”

Växjö • Publicerad 14 oktober 2022
Oliver Rosengren (M).
Oliver Rosengren (M).Foto: Axel Adolfsson

Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna är överens. De tre förstnämnda partierna kommer att sitta i regeringen samtidigt som SD blir ett stödparti som får stort inflytande och ett samordningskansli i regeringskansliet. Partierna har enats om en överenskommelse för Sverige, Tidöavtalet, som innehåller sju samarbetsprojekt och ett budgetsamarbete. Nästa vecka väntas Ulf Kristersson (M) bli vald som ny svensk statsminister, vilket glädjer den nyblivne riksdagsledamoten Oliver Rosengren (M) från Växjö.

– Ulf Kristersson blir först på tolv år att samla en majoritet i riksdagen för gemensam politik och ett budgetsamarbete. Det kommer ge reformarbetet den kraft som behövs för att lösa de allvarliga problem som drabbat Sverige när Socialdemokraterna styrt, säger han.

Annons

Hur känns det att det blir en moderatledd regering?

– Förpliktigande. Svenska folket har gett oss ett mandat för maktskifte och en ny riktning för Sverige. Moderaterna behöver samtidigt utveckla sin politik för att i nästa val få förtroende från fler. Vi ska bli Sveriges största parti.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons