Annons
Växjö

Rosengren (M) samlar riksdagen för tillväxtreformer i Sydsverige

Växjö • Publicerad 14 juli 2023
Oliver Rosengren, Växjö (M).
Oliver Rosengren, Växjö (M).Foto: Axel Adolfsson

Kronobergs riksdagsledamot Oliver Rosengren (M) kommer i hst att bjuda in samtliga riksdagsledamöter i Skåne, Blekinge, Kronoberg, Kalmar och södra Halland till Tillväxttorsdag – fyra lunchseminarier om tillväxt i södra Sverige. Det görs i samarbete med Sydsvenska Industri- och handelskammaren och målet är att samlas för partigränserna kring gemensamma problembeskrivningar och lösningar som kan lyfta tillväxten i Sydsverige.

– Sveriges tillväxt är i Europas botten. Sydsverige behöver bli motorn för hela Sverige. Det kräver att vi säger som det är och gör vad som krävs för att komma till rätta med de allvarliga problem som vi delar med hela landet. Jag är glad att få stå värd för Tillväxttorsdagarna, en partiöverskridande kraftsamling för tillväxt i Sydsverige, säger Oliver Rosengren, riksdagsledamot och värd för seminarieserien.

Annons

Lunchseminarierna med experter kommer att ha teman som yrkesutbildning, elsituationen i Sydsverige, infrastruktur och självförsörjning.

– Sverige står inför omfattande ekonomiska problem och har ett sedan länge ett ackumulerat reformbehov inom vitt skilda områden. Givet detta känns det angeläget med att stärka utbytet mellan politiken och näringslivet, samt även bidra med policyutveckling med såväl forskningsförankring som näringslivsrelevans, säger Johan Eklund, chefsekonom på Sydsvenska handelskammaren och professor i nationalekonomi.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons