Annons
Växjö

Rosengrens (M) besked om kommunpolitiken

Växjö • Publicerad 10 oktober 2022
211118 Oliver Rosengren (M), kommunalråd, Växjö, poserar för ett porträtt den 18 november 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0079
211118 Oliver Rosengren (M), kommunalråd, Växjö, poserar för ett porträtt den 18 november 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0079Foto: JONAS LJUNGDAHL

Efter flera mandatperioder som kommunpolitiker i Växjö har Oliver Rosengren (M) nu tagit plats i riksdagen. Han var i höstens val även på plats tolv i kommunalvalet och var den politiker, efter Anna Tenje (M) och Malin Lauber (S), som fick flest personkryss i valet till Växjö kommunfullmäktige.

Den nya fullmäktige har det första mötet på tisdag den 18 oktober. Vi ställde frågan till Oliver Rosengren om hur han ställer sig till att både vara riksdagsledamot och kommunpolitiker.

Annons

– Jag blev invald i kommunfullmäktige och min förhoppning är att vara med även där. Om det är praktiskt möjligt det vill säga. Jag vill inte uppta en plats för någon som skulle kunna jobba mer. Men det är väldigt hedrande att Växjöborna visat mig ett så fint förtroende, säger Oliver Rosengren (M).

Den nyvalde riksdagsledamoten Oliver Rosengren kommer varje vecka att jobba tre arbetsdagar i Stockholm och resterande dagar i Kronoberg. Växjö kommunfullmäktige sammanträder en gång i månaden, med uppehåll under juli månad.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons