Annons

Rullande fyllecell på Karl-Oskardagarna: ”Mycket väl tilltagna polisresurser”

Kronobergspolisen förbereder sig för årets mest intensiva helg med dubbla stadsfestivaler – Karl-Oksardagarna i Växjö och Ljungbydagarna. Nytt för i år är att Växjöpolisen har tillgång till en lastbil med fylleceller.
– Vi hoppas på en trevlig festival och vi har väl tilltagna polisresurser på plats.
Växjö • Publicerad 19 augusti 2022
Polisens mobila arrest-trailer finns på plats i Växjö i helgen. Arkivfoto
Polisens mobila arrest-trailer finns på plats i Växjö i helgen. Arkivfoto

I dag, fredag, inleds Växjös stora stadsfestival Karl-Oskardagarna och den pågår hela helgen. Eftersom festivalen har varit inställd på grund av coronapandemin de senaste två åren är det många unga Växjöbor som kommer att begå sin Karl-Oskardebut i helgen.

– Vi har mycket väl tilltagna polisresurser på plats. Vi kommer att vara mycket synliga under hela helgen och ett stort antal poliser ska röra sig ute på gatorna, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Polisen har även ett nära samarbete med ordningsvakter, engagerade föräldrar samt personal från kommunen.

Nytt för i år är att Växjöpolisen har tillgång till en ”rullande fyllecell”. Det är en lastbilstrailer som innehåller ett antal arrestceller.

– Den har till exempel varit uppställd under Sweden Rock och nu finns den här i helgen. Det finns bara ett begränsat antal arrestplatser i polishuset och med trailern får vi mer utrymme att kunna hjälpa personer som omhändertas för berusning.

Arkivfoto
Arkivfoto
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons