Annons
Växjö

Ryanair utökar sina avgångar på flyglinjen från Växjö

Växjö • Publicerad 15 mars 2022
Foto: Ryanair

Ryanair fortsätter sin satsning på Växjö Småland Airport. I slutet av mars startar de nya flyglinjer till London och Riga och nu kommer beskedet att de väljer att utöka antalet avgångar på den befintliga linjen mellan Växjö och Gdansk i Polen.

Flyglinjen till Gdansk trafikeras i nuläget på måndagar och fredagar men i slutet av mars ändras avgångarna till tisdagar, torsdagar och söndagar.

Annons

– Vi är naturligtvis väldigt glada att Ryanair fortsätter att satsa på vår region. Det är 15 år sedan Ryanair öppnade sin första flyglinje hit och vi hoppas och tror att de kommer att finnas hos oss i många år framöver med ännu fler destinationer, säger Brett Weihart, kommersiell och flygmarknadschef på Växjö Småland Airport.

Totalt kommer Ryanair att trafikera fem destinationer i Europa med 11 avgångar i veckan under sommaren 2022.

Den 27 mars är det premiär för flyglinjen till London Stansted, som ska trafikeras på onsdagar och söndagar. Dessutom är det säsongspremiär för linjen till Alicante som körs torsdagar och söndagar.

Dagen efter, den 28 mars, är det premiär för den nya linjen till Riga som ska trafikeras på måndagar och fredagar.

Ryanair startar också upp linjen till Zadar på nytt den 1 juni. Den linjen trafikeras på onsdagar och söndagar.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons